Ingrediencie
- 100 g ovsených vločiek
- 200 ml mlieka (môže byť aj rastlinné mlieko, napr. mandľové alebo sójové)
- 1 vajce
- 1 zrelý banán (voliteľné, pre sladkosť)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
- Štipka soli
- Olej alebo maslo na vyprážanie
Postup
- Príprava cesta:
- Ovsené vločky rozmixujte v mixéri na jemnú múku.
- V miske zmiešajte ovsenú múku, prášok do pečiva a štipku soli.
- V inej miske rozpučte banán (ak ho používate) a pridajte vajce, mlieko a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte.
- Mokrú zmes pridajte k suchej zmesi a premiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
- Vyprážanie lievancov:
- Na stredne rozpálenú panvicu pridajte trochu oleja alebo masla.
- Pomocou lyžice alebo malého naberačky nalejte cesto na panvicu a vytvarujte lievance.
- Smažte lievance 2-3 minúty na jednej strane, alebo kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky, potom ich otočte a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nie sú zlatohnedé.
- Servírovanie:
- Lievance podávajte teplé s obľúbenými prísadami, ako sú čerstvé ovocie, jogurt, med, javorový sirup, orechy alebo semienka.
Tieto ovsené lievance sú skvelým a zdravým spôsobom, ako začať deň. Dúfam, že vám budú chutiť! Ak máte nejaké otázky alebo potrebujete ďalšie recepty, neváhajte sa ozvať.
Prehrať video