Ovsené lievance

Ingrediencie

  • 100 g ovsených vločiek
  • 200 ml mlieka (môže byť aj rastlinné mlieko, napr. mandľové alebo sójové)
  • 1 vajce
  • 1 zrelý banán (voliteľné, pre sladkosť)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
  • Štipka soli
  • Olej alebo maslo na vyprážanie

Postup

  1. Príprava cesta:
    • Ovsené vločky rozmixujte v mixéri na jemnú múku.
    • V miske zmiešajte ovsenú múku, prášok do pečiva a štipku soli.
    • V inej miske rozpučte banán (ak ho používate) a pridajte vajce, mlieko a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte.
    • Mokrú zmes pridajte k suchej zmesi a premiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  2. Vyprážanie lievancov:
    • Na stredne rozpálenú panvicu pridajte trochu oleja alebo masla.
    • Pomocou lyžice alebo malého naberačky nalejte cesto na panvicu a vytvarujte lievance.
    • Smažte lievance 2-3 minúty na jednej strane, alebo kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky, potom ich otočte a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nie sú zlatohnedé.
  3. Servírovanie:
    • Lievance podávajte teplé s obľúbenými prísadami, ako sú čerstvé ovocie, jogurt, med, javorový sirup, orechy alebo semienka.

Tieto ovsené lievance sú skvelým a zdravým spôsobom, ako začať deň. Dúfam, že vám budú chutiť! Ak máte nejaké otázky alebo potrebujete ďalšie recepty, neváhajte sa ozvať.

Prehrať video

Zanechať Odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *